Posted inActualitate

Laureatul Premiului Nobel pentru Medicină în 2019, invitat special la Cluj, la conferinţa “Insights in Hematology”

Laureatul Premiului Nobel pentru Medicină în 2019, invitat special la Cluj, la conferinţa “Insights in Hematology”

Laureatul Premiului Nobel pentru Medicină în 2019, William Kaelin, este invitat special al conferinţei „Insights in Hematology”, care va avea loc pe Cluj Arena, în perioada 9-10 mai,scrie Agerpres.

„Stadionul Cluj Arena va găzdui în perioada 9-10 mai a.c. conferinţa ‘Insights in Hematology’. Organizat sub egida Departamentului de Hematologie şi a Centrului de Cercetări pentru Medicină Avansată Medfuture din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Iuliu Haţieganu’, evenimentul se află la cea de-a IX-a ediţie”, se arată într-un comunicat transmis, luni, de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj.

Printre speakerii invitaţi se numără profesorul Gabriel Ghiaur (Johns Hopkins University, SUA), profesorul Eva Hellstrom Lindberg (Karolinska Institutet, Stockholm, Suedia, fost preşedinte al Asociaţiei Europene de Hematologie), profesorul William Dalton (Johns Hopkins University, SUA), profesorul Maximilian Stahl (Harvard Medical School, SUA) şi profesorul Jonathan Fromm (University of Washington, Seattle, SUA)”.

Potrivit sursei citate, invitat special al conferinţei este Laureatul Premiului Nobel pentru Medicină în anul 2019, William Kaelin, profesor la Universitatea Harvard, Boston, care îşi va prezenta cercetarea revoluţionară alături de profesorul Mircea Ivan, din Indianapolis, SUA.

„Stadionul emblemă a Clujului şi a întregii Transilvanii continuă să dovedească faptul că nu este doar un loc de desfăşurare a unora dintre cele mai spectaculoase competiţii sportive, ci este un spaţiu public multifuncţional, o locaţie ideală pentru o multitudine de alte evenimente, din diverse domenii. Acest fapt este, fără îndoială, consecinţa directă a felului în care am conceput, încă de la început, acest edificiu şi a numeroaselor investiţii pe care le-am realizat la Cluj Arena, de-a lungul timpului. Rămânem deschişi propunerilor de colaborare şi susţinem cu tărie iniţiativele benefice comunităţii”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, citat în comunicatul menţionat.

În comunicat se mai arată că evenimentul va fi urmat de organizarea, în zilele de 11 şi 12 mai 2024,  » Read More