Posted inActualitate

La doar o zi de la inaugurare, noua telecabină de la Cetatea Devei s-a defectat

La doar o zi de la inaugurare, noua telecabină de la Cetatea Devei s-a defectat

După mai bine de doi ani de când ar fi trebuit finalizate lucrările, telecabina Cetății Devei a fost inaugurată cu surle și trâmbițe vineri, administrația liberală a Devei făcând din eveniment unul cu iz electoral. Din păcate, noua telecabină a funcționat doar o zi, așa că turiștii veniți astăzi să viziteze cetatea medievală, au putut urca doar pe jos.

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a ieșit pe contul de socializare și s-a scuzat pentru producerea acestui incident. ”Una dintre bobinele de la electrofrână a cedat în urma unei supratensiuni. În cel mai scurt timp, vom remedia aceste probleme, instalația este în garanție. Pentru siguranța oamenilor, sâmbătă dimineața am luat decizia ca până la remedierea problemelor telecabina Cetății Devei să rămână la bază”, a spus edilul.

Investiția a fost finanțată din bugetul local al municipiului Deva și a costat aproape patru milioane de euro. Lucrările au început în toamna anului 2021, după ce vechea instalație de transport, inaugurată la începutul anilor 2000, a fost dezafectată. Lucrările noii telecabine au fost recepționate în luna decembrie a anului trecut, iar de vineri, după instruirea și calificarea liftierilor, ea a putut fi pusă în funcțiune. Din păcate, lucrările par a fi fost de mântuială, așa că telecabina s-a defectat chiar în a doua zi de funcționare. Turiștii au putut urca pe jor în Cetatea medievală Deva, făcând un ocol de câteva zeci de minute, pe traseul care duc spre Poarta I a ansamblului medieval. De asemenea, turiști au putut ajunge și cu autoturismele, pe străduțele strâmte și abrupte care ocolesc Dealul Cetății Devei, până în parcarea din vecinătatea Porții I.

După remedierea defecțiunilor telecabina Cetății Devei va funcționa zilnic, între orele 10.00 și 19.00. Un bilet pentru o călătorie dus-întors pentru adulți costă 20 de lei/persoană. Copiii până la 14 ani și pensionarii vor plăti 10 lei/persoană pentru călătoria dus-întors,  » Read More