Posted inActualitate

Alexandru Raul Todoran, micul geniu al informaticii de la Orăștie, a fost admis la Universitatea Harvard

Alexandru Raul Todoran, micul geniu al informaticii de la Orăștie, a fost admis la Universitatea Harvard

Alexandru Raul Todoran, elevul Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăştie, a fost admis la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii, el fiind bine cunoscut pentru rezultatele remarcabile pe care le-a obţinut de-a lungul timpului la diverse competiţii naţionale şi internaţionale de informatică.

Supranumit micul geniu al informaticii de la Orăștie, Alexandru este membru al Lotului naţional de informatică, cu care a câştigat anul trecut o medalie de argint la Olimpiada internaţională de informatică de la Szeged (Ungaria) şi locul III şi medalia de aur la Olimpiada de Informatică a ţărilor din Europa Centrală, la Magdeburg (Germania).

„Admiterea la o universitate foarte bună a reprezentat un obiectiv important pentru mine şi se cunoaşte faptul că în Statele Unite sunt facultăţi foarte bune. Faptul că este Harvard îţi oferă posibilitatea să întâlneşti personalităţi şi oameni de la care ai ce învăţa”, a declarat Alexandru Raul Todoran, citat de Agerpres.

El a arătat că pentru admitere a depus un dosar însoţit de rezultatele pe care le-a obţinut şi de mai multe eseuri care îl recomandă, susţinând şi un examen SAT (Standardized Achievement Test) cunoscut sub numele de „Bacalaureatul american”, pe care l-a promovat.

Informaţia privind admiterea la Universitatea Harvard a fost făcută publică, vineri, de către vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Alin Ţambă, în cadrul unei şedinţe a instituţiei administrative, el apreciind că admiterea elevului din Orăştie la prestigioasa universitate din SUA reprezintă o performanţă deosebită.

La rândul său, inspectorul şcolar general al judeţului Hunedoara, prof. Maria Ştefănie, a arătat că, din informaţiile pe care le deţine, Alexandru Todoran este primul elev din judeţ care a fost admis la Universitatea Harvard.

În luna ianuarie a anului trecut, elevul a publicat, în exclusivitate la ȘTIRILE TRANSILVANIEI, un articol în care își prezenta viziunea asupra viitorului educației.  » Read More