Posted inActualitate

Balul Operei | O seară de poveste la Cluj

Balul Operei | O seară de poveste la Cluj

Cei care au nostalgia seratelor fastuoase de odinioară au putut regăsi atmosfera visată la Opera din Cluj-Napoca. De 30 de ani, Sala Mare devine locul în care artiști de renume oferă un regal pentru iubitorii muzicii. Sâmbătă seară, printre cei care au încântat publicul a fost și un dirijor american nominalizat de patru ori la Premiile Grammy. Cum au pășit pe covorul roșu, invitații au intrat într-o altă lume. Decorul, pajii de la intrare și ținutele au recreat atmosfera din vremea imperiului.

În fiecare an, Sala Mare a Operei Naționale Române Cluj-Napoca se transformă în cea mai frumoasă și mai elegantă sală de bal din România pentru Balul Operei. Un eveniment emblematic pentru Opera română clujeană devenit, prin tradiția celor 29 de ediții, de referință pentru comunitatea clujeană, dar nu numai. După ce a revenit în anul 2018 sub egida Operei române clujene, Balul Operei adresează anual o invitație la vals tuturor pentru a trăi o seară de poveste în care fiecare detaliu subliniază eleganța aparte și rafinamentul, oferind celor prezenți un adevărat bal vienez, într-o ambianță de sărbătoare.

Ediția 2024 a evenimentului a avut loc, sâmbătă seara. Au urcat pe scenă invitați speciali, precum tenorul Stephen Costello, soprana Ekaterina Siurina, saxofonistul Federico Mondelci, alături de Orchestra și Ansamblul de Balet ale Operei Române clujene, sub bagheta dirijorului invitat Constantine Orbelian, director muzical și dirijor principal al New York City Opera.

După cuvântul de deschidere al managerui general al Operei Naționale Române Cluj-Napoca, Florin Estefan, a avut loc parada debutanților, ce a cuprins 24 de perechi de tinere domnișoare și tineri domni – liceeni model ai școlilor clujene –  care au oferit un moment artistic deosebit.

Printre invitați s-au numărat, alături de ministrul Culturii, Raluca Turcan, senatorul PSD, Vasile Dîncu, mitropolitul Clujului,  » Read More