Posted inActualitate

Trupa Szigligeti a început repetițiile pentru două spectacole ce vor fi prezentate, în premieră, în luna aprilie

Trupa Szigligeti a început repetițiile pentru două spectacole ce vor fi prezentate, în premieră, în luna aprilie

Repetițiile pentru ultimele două producții ale stagiunii au început la o zi distanță. Producțiile regizorilor Zsótér Sándor și Novák Eszter vor fi prezentate în premieră în luna aprilie la Sala Mare, respectiv la Studioul Transilvania.

Novák Eszter, directorul artistic al Trupei Szigligeti regizează o comedie savuroasă intitulată „Floare de cactus”. Textul este scris de Abe Burrows după piesa de Pierre Barillet și Jean Pierre Gredy. Deși nu este vorba de versiunea musical, din spectacol nu vor lipsi scenele de muzică și dans. Stephanie va fi interpretată de Réka Fodor. Premiera va avea loc pe 19 aprilie la studio.

Floare de cactus

Cu:

Stephanie: Fodor Réka, Hunyadi István, Kocsis Anna, Scurtu Dávid, Szabó Eduárd, Csatlós Lóránt, Kovács Enikő, Tasnádi-Sáhy Noémi

Regizor: Novák Eszter

Decor: Fodor Viola

Costume: Bajkó Blanka Alíz

Dramaturg: Zöldi Gergely

Coregraf: Bóbis László

Regizor tehnic: Vajda Bogi

Publicul maghiar, dar și cel internațional îl cunoaște pe Zsótér Sándor nu doar ca regizor de teatru, ci și ca actor, având în vedere că acesta a jucat în mai multe filme artistice, între care și în „Son of Saul”, premiat cu Oscar pentru cel mai bun film internațional în anul 2016. Acum, împreună cu Trupa Szigligeti, el montează o producție intitulată „Alice în Țara Minunilor” de Lewis Carroll care va avea premiera pe 27 aprilie la Sala Mare. Alice va fi interpretată de Cecília Trabalka.

Alice în Țara Minunilor

Cu: Trabalka Cecília, Balogh Attila, Szotyori József, Firtos Edit, Dimény Levente, Tőtős Ádám, Kocsis Gyula, Ilyés Klaudia, Tóth Tünde, Nagy László Zsolt

Regizor: Zsótér Sándor

Traducerea: Varró&Varró

Dramaturg: Ungár Júlia

Decor: Ambrus Mária

Costume: Benedek Mari

Șef tehnic: Szalai József

Regizor tehnic: Joó Emília

Sufleor: Țentea Katalin

Biletele se găsesc la agenția Teatrului Szigligeti,  » Read More