Posted inActualitate

Actualul președinte al CJ Harghita, Borboly Csaba, candidează pentru un nou mandat

Actualul președinte al CJ Harghita, Borboly Csaba, candidează pentru un nou mandat

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, şi-a anunţat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, intenţia de a candida pentru un nou mandat în fruntea instituţiei.

„Candidez pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita. Şi consider că pentru acest nou termen, care este 9 iunie, (…) acum este timpul să începem discuţia cu locuitorii judeţului Harghita, pentru că eu preconizez şi am o premisă că am susţinere, am o popularitate care poate să ajute la reuşita campaniei nu numai pentru alegerile locale, dar şi pentru europarlamentare (…). Niciodată echipa care este câştigătoare nu se schimbă la o competiţie, asta spun în cadrul UDMR. Suntem în război, lângă noi este război, sunt foarte multe probleme sociale, sunt foarte multe challenge-uri la care trebuie să fie găsite găsite soluţii, deci acum nu este momentul (…) pentru niciun fel de încercare, pentru că nu avem acest timp. Eu cred că acum, în această situaţie, trebuie continuată activitatea cu acei candidaţi care au dat rezultate şi sunt acceptaţi de populaţie”, a declarat Borbolt Csaba, aflat, în prezent, la al patrulea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita.

Acesta a opinat că în acest an electoral, extremismul şi naţionalismul va fi folosit la maxim pentru reuşit campaniilor electorale, motiv pentru care maghiarii trebuie să fie uniţi.

„Totodată, eu cred că anul acesta este un an foarte specific, în care naţionalismul, extremismul va fi la maxim folosit pentru reuşita campaniilor electorale, în special AUR sau alte astfel de partide extremiste şi de aceea noi trebuie să fim uniţi, maghiarimea trebuie să fie unită, maghiarimea trebuie să iasă în faţă cu candidaţi puternici, care vor şi pot să continue activitatea”, a spus Borboly.

El a anunţat şi sloganul cu care se va înscrie în cursa electorală, adăugând că are susţinerea cetăţenilor.  » Read More