Posted inActualitate

O nouă Direcție în cadrul Primăriei Brașov

O nouă Direcție în cadrul Primăriei Brașov

O nouă Direcție în cadrul Primăriei Brașov

Consilierii locali brașoveni au adoptat, în ședința de plen de marți, o hotărâre privind înfiinţarea Direcţiei de Administrare a Unităţilor de Învăţământ în cadrul Primăriei Brașov. Aprobarea a venit după mai multe încercări, care au durat un an.
„Avem Direcție de Administrare a Unităților de Învățământ din Brașov! După multe, multe ședințe ale Consiliului Local (vreo 10, cred) în care am tot cerut votul consilierilor pentru înființarea acestei Direcții în cadrul Primăriei, astăzi s-a întâmplat. Ce a fost astăzi diferit? Ce i-a convins pe consilieri? O implicare a domnului Ovidiu Tripșa, Inspector școlar general IȘJ Brașov. O luare de poziție a directorilor unităților de învățământ. O implicare a reprezentanților primarului în CA-urile școlilor. Tuturor le mulțumesc! Atunci când comunitatea se mobilizează, consilierii locali votează!”, a scris, marți seară, primarul Allen Coliban, pe pagina sa oficială de Facebook.
Noua Direcţie se va ocupa de administrarea infrastructurii educaţionale, dar şi de derularea de programe de conştientizare (consum de tutun, alcool, droguri, dependenţe de orice fel, ori jocuri de noroc), a precizat edilul. De altfel, noua structură va prelua medicii și asistenții medicali din școli, care sunt acum în grija Direcției de Asistență Socială (DAS) a Primăriei Brașov.
„Va fi o structură dedicată care să se ocupe de toate nevoile unităților școlare din municipiu. Spre exemplu, inclusiv de achiziții. Acordăm bugete din ce în ce mai mari, de la an la an, unităților de învățământ. Până acum directorii și profesorii își organizau singuri aceste licitații. Cu mai multe sau mai puține cunoștințe de specialitate. Venim prin noua structură cu oameni specializați care să-i ajute să organizeze inclusiv licitații. Profesorii să se ocupe de educație, cea care este absolut prioritară în Brașov”, a punctat Allen Coliban.

 » Citește toată știrea aici…