Posted inActualitate

Meditații gratuite pentru BAC 2024, la Universitatea Transilvania

Meditații gratuite pentru BAC 2024, la Universitatea Transilvania

Meditații gratuite pentru BAC 2024, la Universitatea Transilvania

Cadre didactice din cadrul Universității Transilvania din Brașov vor oferi gratuit, și anul acesta, ore de pregătire pentru examenul de bacalaureat, la Matematică și Informatică, Limba și literatura română, și, în premieră, la Limba și literatura germană.
Începând de luni, 4 martie, elevii de liceu pot participa la orele de pregătire oferite de cadrele didactice de la două dintre facultățile Universității Transilvania din Brașov: Facultatea de Litere și Facultatea de Matematică și Informatică.
La limba și literatura română vor fi abordate operele literare aflate în programa pentru bacalaureat. Cursurile urmăresc să îi învețe pe elevi cum să analizeze stilistic textele literare şi nonliterare şi cum să utilizeze corect şi adecvat limba română în diferite situații de comunicare. De asemenea, se vor analiza operele prozatorilor interbelici, dar și ale scriitorilor canonici.
La limba și literatura germană cursurile se axează pe interpretarea textului liric.
La matematică, în cadrul orelor de pregătire, cadrele didactice vor aborda noțiuni de algebră, de analiză matematică, trigonometrie şi geometrie, în timp ce la informatică vor fi studiate noțiuni de algoritmi, grafuri, vectori şi matrici, dar şi variante de probleme pentru bacalaureat.
Toate orele de pregătire pentru bacalaureat au fost programate după-amiaza, astfel încât toți liceenii interesați să poată participa. Aceștia își pot alege modulele la care participă în funcție de propriile opțiuni și nu este necesară înscrierea prealabilă.
La matematică orele de pregătire se vor susține online, începând din 4 martie, iar cele de informatică vor fi tot online din 14 martie. La limba și literatura română, orele vor fi susținute începând de vineri, 15 martie, în corpul T (Bulevardul Eroilor, 25) – foto 1, Aula NT.
Cele la limba germană vor debuta tot în 15 martie și vor avea loc în corpul T al universității,

 » Citește toată știrea aici…