Posted inActualitate

Spitalele brașovene sunt vechi, prea mici, improprii unor servicii medicale moderne (video)

Spitalele brașovene sunt vechi, prea mici, improprii unor servicii medicale moderne (video)

Spitalele brașovene sunt vechi, prea mici, improprii unor servicii medicale moderne

Acesta este „diagnosticul” dat de profesioniştii din sănătatea braşoveană. La iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Todorică-Constantin Şerban, factorii de decizie, managerii şi specialiştii din sistemul sanitar braşovean (cel de stat) şi-au prezentat viziunea cu privire la modul în care este necesar să se dezvolte domeniul medical la nivelul judeţului nostru, în cadrul unei dezbateri care a avut loc vineri, la sediul CJ.
Dezbaterea poate fi urmărită aici.
Concluzia: problema acută care trebuie rezolvată în perioada următoare este asigurarea unei infrastructuri imobiliare moderne şi dimensionate corespunzător necesităţilor din spitalele publice, atât pentru partea medicală, cât şi pentru cea didactică – necesară Facultăţii de Medicină, având în vedere că în marea lor parte clădirile spitalelor braşovene au o structură pavilionară, sunt vechi şi improprii asigurării unor servicii medicale conforme cerinţelor actuale.

Spitalele brașovene sunt vechi | MyTex.roCe s-a făcut până acum

Totuși, s-au făcut pași importanți în această direcție, a menționat preşedintele CJ Braşov.
„Am reuşit să intabulăm spaţii şi, de asemenea, putem să vorbim acum despre construirea unui spital nou de psihiatrie de 500 de paturi – avem terenul şi un studiu de fezabilitate în lucru. Se naşte, totodată, ideea de a construi un spital nou de neurologie şi recuperare, care iarăşi trebuie gândită cu seriozitate. De asemenea, trebuie să mutăm secţiile exterioare ale Spitalului Judeţean – din Tractorul şi Astra – într-un spaţiu nou. Deci, sunt spaţii noi pe care trebuie să le construim pentru Spitalul Judeţean şi pentru neuropsihiatrie. De asemenea, la Spitalul de Copii este un PUZ (Plan Urbanistic Zonal – nota red.) în lucru pentru extinderea spaţiilor existente“, a declarat șeful administrației județene.
Întâlnirea a reprezentat o etapă importantă în demersul de actualizare a domeniului Sănătate din Strategia de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov 2021-2030 aprobată de Consiliului Județean Brașov încă din noiembrie 2021
La această dezbatere au participat vicepreşedintele CJ Ciprian Sterpu,

 » Citește toată știrea aici…