Posted inActualitate

Ramona Strugariu şi-a deschis un birou europarlamentar la Cluj cu o dezbatere dedicată tinerilor

Ramona Strugariu şi-a deschis un birou europarlamentar la Cluj cu o dezbatere dedicată tinerilor

Europarlamentarul Ramona Strugariu şi-a deschis, sâmbătă, la Cluj-Napoca, un birou europarlamentar, ocazie cu care a organizat şi o dezbatere dedicată tinerilor.

„Cred că Clujul e un spaţiu care are nevoie de dezbatere europarlamentară şi de soluţii europene. Şi, în acelaşi timp, are nişte categorii de oameni şi mă gândesc în special la oamenii tineri, pentru că e şi subiectul dezbaterii de astăzi, care în primul rând au nevoie de răspunsuri legat de locuire, legat de ce înseamnă verde, ce înseamnă digital, cum îşi orientează carierele profesionale şi sunt cât se poate de dornică să contribui la aceste răspunsuri, pentru că sunt o soluţie comună, nu trebuie să vină unilateral. Pe de altă parte, apropo de comunităţi, de oameni, dacă sunt modele de urmat în România şi modele chiar pentru Europa, Clujul e o comunitate care spune mult şi cred că e vremea să arătăm până la urmă că România poate să îşi construiască un model comunitar puternic, dincolo de un proiect de ţară”, a declarat Ramona Strugariu, cu ocazia deschiderii biroului său de la Cluj-Napoca.

Într-o conferinţă de presă, ea a prezentat şi tema dezbaterii cu tinerii, dezbatere care aduce laolaltă reprezentanţi ai tinerilor, antreprenori şi membri ai societăţii civile.

„Deschidem cabinetul europarlamentar cu o primă dezbatere despre cum arată viitorul tinerilor în Cluj, în România şi în Europa. Nu e întâmplătoare această alegere mai ales în vremurile foarte complicate pe care le trăim astăzi”, a spus Ramona Strugariu.

Temele principale ale dezbaterii se referă la provocările şi oportunităţile pentru era digitală a tinerilor şi educaţia, precum şi nevoile reale ale tinerilor.

„Această inaugurare marchează un pas semnificativ în misiunea noastră de a implica tinerii în procesul decizional european şi de a le oferi un spaţiu de dialog şi de dezbatere.  » Read More