Posted inActualitate

Protest în fața Prefecturii Maramureș | Angajaţii din industria lemnului, nemulţumiți de reglementările în domeniu

Protest în fața Prefecturii Maramureș | Angajaţii din industria lemnului, nemulţumiți de reglementările în domeniu

Câteva zeci de persoane care lucrează pentru firme de exploatare a lemnului din judeţ au protestat, joi, în faţa Prefecturii Maramureş, nemulţumite de reglementarea în domeniu şi timpul lung de procesare a documentelor.

Avocatul Florin Andreicuţ, decanul Baroului Maramureş, reprezentantul delegat din judeţul Maramureş al Asociaţiei Industriei Lemnului „Prolemn”, a declarat presei că a avut o primă întâlnire cu prefectul judeţului, iar nemulţumirile vor fi transmise printr-un memoriu scris.

„Am avut o discuţie de dimineaţă şi cu domnul prefect Rudolf Stauder cu privire la revendicările pe care le au cei cuprinşi în asociaţie şi alţii care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu. Le vom prezenta printr-un memoriu domnului prefect, în cursul zilei de astăzi, cel târziu mâine, fiind expuse toate nemulţumirile societăţilor comerciale şi celor din domeniu forestier”, a spus Florin Andreicuţ.

Conform acestuia, asociaţiile şi patronatele care activează în domeniul forestier sunt nemulţumite de preţul lemnului şi timpii lungi de aşteptare pentru obţinerea unor autorizaţii.

„În mare parte, nemulţumirile s-au discutat ieri la minister de către reprezentanţii asociaţiilor şi patronatelor din acest domeniu. Nemulţumirile pe care dumnealor le au se referă la faptul că produsul brut, lemnul exploatat din pădure, să fie la preţuri corecte (…). Sunt nemulţumiţi de faptul că există o birocraţie în obţinerea autorizaţiilor şi avizelor de mediu. Să fie mult mai simplificate, astfel încât modalitatea prin care aceste lucrări se desfăşoară să fie cât mai scurtă ca timp. (…) Exploatarea forestieră se face în anumite condiţii şi nu în permanenţă, ţinând cont de condiţiile meteo, iar lemnul pentru produsul finit să fie exploatat la maxim (lemnul pentru mobilier – n.red.), să aibă o anumită caracteristică, comparativ cu lemnul pentru foc”, a adăugat Andreicuţ.

Pe toată durata protestului, sporadic au trecut prin zona centrală a oraşului câteva camioane pentru transportul lemnului,  » Read More