Posted inActualitate

Inundaţii în două localități din judeţul Bistriţa-Năsăud

Inundaţii în două localități din judeţul Bistriţa-Năsăud

Pompierii din judeţul Bistriţa-Năsăud au intervenit, luni seară, după ce au fost semnalate inundaţii în localităţile Caianu Mic şi Căianu Mare, fără a se impune evacuarea populaţiei.

”Din cauza cantităţilor mari de apă sub formă de precipitaţii şi scurgerilor de pe versanţi, pe raza localităţilor Caianu Mic şi Căianu Mare mai multe căi de acces şi cca. 26 de gospodării au fost inundate (curţi şi beciuri). Pana la ora acestei informări nu au fost înregistrate victime sau persoane care să aibă nevoie de asistentă”, au transmis, luni seară, oficialii Comitetului Judeţean ppentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

 De asemenea, nu au fost înregistrate apeluri pe numărul unic de urgenţă 112.

Autorităţile locale anunţă că debitul apei este în creştere, iar o comisie mixtă formată din primarul comunei, şeful centrului operaţional judeţean şi pompieri voluntari din cadrul SVSU monitorizează situaţia operativă din teren.

”Efective de pompieri militari şi voluntari, cu motopompe şi accesorii specifice, sunt pregătite să intervină pentru sprijinirea populaţiei imediat ce intervenţia este posibilă şi eficientă (debitul apei fiind în momentul de faţă în creştere)”, a mai transmis sursa citată.

Autorităţile precizează, însă, că nu se impune evacuarea persoanelor din gospodariile inundate.
Ioana Pop  » Read More