Posted inActualitate

UBB şi Universitatea Constantine3 din Algeria au încheiat un acord de cooperare pentru schimburi de studenţi, cadre didactice şi cercetători

UBB şi Universitatea Constantine3 din Algeria au încheiat un acord de cooperare pentru schimburi de studenţi, cadre didactice şi cercetători

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi Universitatea Constantine3 din Algeria au semnat un acord de cooperare pe mai multe domenii care vizează schimburi de studenţi, cadre didactice şi cercetători, dar şi participarea la programe comune în domeniul cercetării şi dezvoltării instituţionale.

Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), prof. univ. dr. Daniel David, a primit joi, 25 ianuarie 2024, delegaţia Universităţii Constantine3 din Algeria (UC3), formată din prof. Mohamed Faouzi Kenaza şi dr. Mohammed Messahel. Discuţiile au vizat cooperarea între cele două universităţi, realizarea de schimburi de studenţi, cadre didactice şi cercetători, participarea la programe de cooperare comune în domeniul cercetării şi dezvoltării instituţionale”, a transmis, joi, UBB, într-un comunicat de presă.

Instituţia precizează că acordul semnat între cele două universităţi prevede deschiderea unor birouri de reprezentare în sediile instituţiei partenere.

”Astfel, UC3 va avea un punct de lucru găzduit de Centrul de Studii Africane al UBB, iar UBB va deschide un birou de reprezentare la Constantine, acesta fiind cel de-al doilea din Africa, după cel deschis în vara anului 2023 la Universitatea Cheikh Anta Diop din Dakar (Senegal). Deschiderea unor puncte de lucru ale UBB în ţări africane face parte din strategia de internaţionalizare a UBB şi este consonantă cu misiunea asumată de universitatea clujeană în cadrul organizaţiei universităţilor europene orientate către cercetare intensivă, GUILD organizaţie care coordonează o serie de proiecte internaţionale de excelenţă în domeniul cercetării şi dezvoltării academice în parteneriat cu universităţi şi reţele universitare din state africane”, a mai transmis universitatea.

Spre exemplu, în cadrul definit de GUILD, UBB este deja partener principal într-un Cluster African-European de Excelenţă dedicat ”Managementului Resurselor de Pământ şi Apă, cu impact asupra Sănătăţii Umane” (Sustainable Water and Land Resource Management for Human Well-Being).

”Din partea europeană, Clusterul este condus de Universitatea din Berna,  » Read More