Posted inActualitate

Accident grav pe autostrada A1 | A fost activat Planul Roşu de intervenţie

Accident grav pe autostrada A1 | A fost activat Planul Roşu de intervenţie

Nouă persoane au fost rănite în accidentul rutier de pe A1 de joi dimineaţă – un bărbat are traumatism grav la un picior şi urmează să fie preluat de elicopterul SMURD, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Andreea Ştefan.

„În acest moment, toate cele 9 persoane au fost asistate medical, toate sunt conştiente. Două persoane au fost încarcerate, acestea au fost extrase de echipajele de descarcerare. Este vorba despre un bărbat şi o femeie. Echipajul SMURD a preluat un bărbat de 38 de ani cu traumatism ocular. Un bărbat cu un traumatism grav la picior de aproximativ 40 de ani urmează a fi preluat de elicopterul SMURD. Două victime au fost preluate de ambulanţele SAJ: o femeie de 73 de ani cu traumatism la picior şi un bărbat cu traumatism ocular. Alte 4 victime au fost preluate de ATPVM acestea nu prezintă răni grave, dar sunt transportate la CPU a Spitalului Militar din Sibiu”, a precizat Andreea Ştefan.

În accident sunt implicate două autotrenuri şi o camionetă, traficul fiind blocat pe A1, km 245, ieşirile spre Păltiniş şi Mediaş, pe sensul Sibiu – Sebeş, potrivit Poliţiei.

La fața locului a fost solicitat și elicopterul SMURD.

„Bilanţ final: toate cele 9 victime vor fi transportate la spital. Una de elicopterul SMURD, 4 de către echipajele ISU şi 4 de către echipajele SAJ”, a arătat Andreea Ştefan.

În accident au fost implicate două camionete şi un TIR pe A1, la km 245, ieşirile spre Păltiniş şi Mediaş, pe sensul Sibiu – Sebeş, potrivit Poliţiei.
Ioana Pop  » Read More