Posted inActualitate

Minune de Crăciun la Arad | După 12 de ani de la începerea lucrărilor, a fost deschisă circulaţia pe pasajul de pe centura de ocolire Arad, peste linia de cale ferată Arad – Bucureşti

Minune de Crăciun la Arad | După 12 de ani de la începerea lucrărilor, a fost deschisă circulaţia pe pasajul de pe centura de ocolire Arad, peste linia de cale ferată Arad – Bucureşti

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara anunţă că, joi, s-a deschis circulaţia pe pasajul denivelat de pe centura de ocolire Arad peste linia de cale ferată Arad – Bucureşti. Lucrările au început în 2011 şi nu sunt finalizate în totalitate, însă nu vpr afecta traficul. Investiţia depăşeşte 37 de milioane de lei.

”Începând de astăzi, 21.12.2023, a fost deschisă circulaţia pe pasajul denivelat de pe centura de ocolire Arad (DN 7, km 540+248) peste linia de cale ferată Arad – Bucureşti. Lucrările pentru finalizarea pasajului vor continua în prima parte a anului viitor fără a afecta traficul. Contractul pentru restul de execuţie la acest obiectiv a fost demarat în luna iulie 2022, antreprenorul lucrării fiind SPIC SRL”, a transmis, joi, DRDP Timişoara.

Sursa citată a precizat că pasajul are o lungime de 722 de metri, cu tot cu rampele de acces, şi o lăţime a părţii carosabile de 7 metri.

”Au fost executate lucrări de curăţare şi protejare a grinzilor existente pe şantier din contractul anterior, au fost montate grinzi noi, s-a lucrat la infrastructura pasajului şi s-a executat suprastructura, s-au relocat reţele electrice de medie şi înaltă tensiune şi reţele de apă, s-a aşternut asfalt pe rampe şi pe pasaj, s-a amenajat trotuarul, s-a montat parapet şi rosturile de dilataţie, s-a montat semnalizarea rutieră verticală şi s-au aplicat marcajele rutiere”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit acesteia, valoarea contractului este de 37.064.924,03 lei, inclusiv TVA.

Potrivit www.aradon.ro, lucrările au început în 2011, primul contractor fiind Confort SA Timişoara. Un an mai târziu, Guvernul a tăiat finanţarea pasajului de pe DN7, iar în 2014 contractul a fost reziliat, la un stadiu de realizare de doar 20%.

Patru ani mai târziu a fost semnat un nou contract,

 » Read More