Posted inActualitate

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

Centrul de Conferințe a Universității Politehnica Timișoara a găzduit conferința de prezentare a rezultatelor proiectului Creșterea competitivității UPT prin înființarea Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020, V/TM/2020/1/1.1.A/2/ 1467/ 27.10.2020, finanțat prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

În deschiderea evenimentului, rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, a accentuat importanța crucială a Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020 în contextul unei creșteri substanțiale a cererii pentru specialiști în domeniul ingineriei din ultimii ani. Acesta a subliniat, de asemenea, contribuția vitală a Centrului în următorii ani în ceea ce privește dezvoltarea universității.

Prof.univ.dr.ing. Liviu Marșavina, prorector pe Cercetare Științifică, Inovare și Transfer Tehnologic în cadrul UPT, una dintre personalitățile cheie implicate în înființarea Centrului, a oferit o privire retrospectivă asupra etapelor de maturizare ale Centrului, de la autorizarea provizorie și până la finalizarea activităților aferente proiectului, printre care obținerea certificării ISO din vara acestui an. A adus în atenție și rezultatele notabile ale contractelor desfășurate prin CITT, contracte care au adus beneficii concrete și au avut impact în comunitate.

Prezentarea rezultatelor proiectului POR a fost realizată de către conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu, director al Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020. Acesta a evidențiat multiplele activități care s-au derulat în acești 3 ani, precum achiziționarea de echipamente de vârf destinate cercetătorilor universitari, extinderea numărului de locuri de muncă, desfășurarea activităților de suport în domeniile breveticii și inovației, participarea activă la târguri naționale și internaționale, precum și creșterea semnificativă a transferurilor tehnologice pe parcursul proiectului.

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie. De asemenea, a subliniat importanța promovării inovației și a cercetării inovatoare în contextul actual al schimbărilor din domeniul tehnologic.

 » Read More