Posted inActualitate

Studenții brașoveni vor plăti taxe mai mari pentru un loc în cămin

Studenții brașoveni vor plăti taxe mai mari pentru un loc în cămin

Studenții brașoveni vor plăti taxe mai mari pentru un loc în cămin

Studenții brașoveni vor plăti taxe mai mari pentru un loc în cămin. Listele cu cei care vor primi loc în căminele Universității Transilvania vor fi afișate în perioada 19-23 septembrie.
În acest an universitar, un student bugetat care va primi loc în cămin va plăti 480 de lei pe lună, iar un student care a fost admis cu taxă – 685 de lei. Universitatea Transilvania are 3.500 de locuri în cele 13 cămine.
Nu toți cei care solicită cazare vor și veni. Unii își găsesc prieteni și stau în gazdă, unii se răzgândesc să mai vină ș.a.m.d. Dar eu cred totuși că anul acesta va fi unul excelent, adică vom avea peste locurile pe care noi le vom scoate la cazare, adică peste 3.500, probabil din cauza scumpirilor chiriilor și utilităților în zona aceasta particulară. Cele două tarife de care vă spuneam sunt mai mari ca cele de anul trecut, cu 7% la buget și 5,8% la taxă. Aceste creșteri sunt sub rata inflației pe anul 2023, care a fost 10,4%”, a spus prorectorul cu studenții și legătura cu mediul economic și socio-cultural, prof.dr.ing. Daniel Munteanu, potrivit radiobrasovfm.ro.

Studenții brașoveni vor plăti taxe mai mari pentru un loc în cămin | MyTex.ro
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.
Google Ads Whatsapp Channel  » Citește toată știrea aici…