Posted inActualitate

Scandal la Wizz Air – MyTex.ro

Scandal la Wizz Air – MyTex.ro

Scandal la Wizz Air
Sindicaliștii din aviație au cerut companiei Wizz Air să suspende zborurile spre Israel, unde există un nivel ridicat de risc de securitate. Angajații susțin că sunt șantajați să efectueze zboruri spre Israel, în condițiile în care mai multe companii aeriene au făcut acest lucru în ultimele zile.
Mai mulţi angajaţi de la compania amintită reclamă că sunt obligați să zboare pe această rută şi dacă refuză primesc avertismente, relatează stirileprotv.ro.
Comunicatul sindicaliștilor:
Flight Personnel Union România (FPUR) își exprimă profunda îngrijorare cu privire la continuarea operațiunilor companiilor aeriene comerciale către sau deasupra unei zone de conflict, în contextul escaladării conflictului din Israel. De asemenea, FPUR trage un semnal de alarmă referitor la presiunile din ce în ce mai mari asupra membrilor echipajului de a accepta aceste misiuni de zbor, în ciuda avertismentelor ferme emise de Ministerul Afacerilor Externe din România”.

Ministerul Afacerilor Externe din România a ridicat nivelul de risc de securitate în regiune la 8 din 9, recomandând ferm evitarea tuturor călătoriilor în zonă. Cu toate acestea, unele companii aeriene românești (…) continuă să opereze zboruri către Israel. Membrii FPU România – piloți și echipaj de cabină – cer companiilor aeriene dreptul de a refuza zborurile către Tel Aviv din motive de siguranță, până când securitatea în regiune este restaurată. Această solicitare se aliniază cu deciziile altor companii internaționale precum Lufthansa, EasyJet și Ryanair, care au suspendat deja zborurile.
Este esențial ca și Wizz Air, precum și toate celelalte companii aeriene cu sediul sau baza operațională în România, să urmeze acest exemplu și să oprească imediat zborurile comerciale către Tel Aviv.

Scandal la Wizz Air | MyTex.ro

Continuarea operațiunilor de zbor în aceste condiții este imprudentă și pune în pericol pe toți cei aflați la bord,

 » Citește toată știrea aici…