Posted inActualitate

A început numărătoarea inversă pentru Prezidenţiale

A început numărătoarea inversă pentru Prezidenţiale

A început numărătoarea inversă pentru Prezidenţiale
Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerea Preşedintelui României din 2024 a decis, marţi, că, până la 5 octombrie, ora 24,00, partidele politice, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, respectiv alianţele politice, precum şi candidaţii independenţi vor depune dosarele de candidatură pentru alegerile prezidenţiale, împreună cu listele de susţinători care cuprind cel puţin 200.000 de susţinători.
Cele patru dosare trebuie să cuprindă: propunerea de candidatură; copia actului de identitate al candidatului, valabil la data depunerii; declaraţia de acceptare a candidaturii; declaraţiile de avere şi de interese; declaraţia pe propria răspundere în sensul că a avut sau nu calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia, pentru candidatul născut înainte de data de 23 decembrie 1973.

Odată cu depunerea la Biroul Electoral Central a dosarelor, partidele politice, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţele politice şi candidaţii independenţi vor depune, într-un singur exemplar original, şi listele de susţinători, cuprinzând cel puţin 200.000 de susţinători.

A început numărătoarea inversă pentru Prezidenţiale | MyTex.ro

Listele de susţinători se depun într-un singur exemplar original, declaraţiile pe propria răspundere ale persoanelor care au întocmit listele de susţinători trebuind să fie completate olograf. Acestea vor fi îndosariate. Numărul de poziţii ale filelor listelor de susţinători nu constituie un element de fond sau de formă pentru constatarea validităţii acestora.

A început numărătoarea inversă pentru Prezidenţiale

Rămâne la aprecierea competitorului electoral să decidă asupra elementelor vizuale sau a altor detalii aflate în legătură cu acestea, utilizate în listele de susţinători, sub rezerva întrunirii condiţiilor de fond şi de formă prevăzute de lege.

Depunerea documentelor se va face pe baza unei programări prealabile la Biroul Electoral Central, astfel încât să se poată asigura preluarea acestora de către personalul tehnic auxiliar şi certificarea depunerii acestora până la ora 24,00 din data de 5 octombrie.

 » Citește toată știrea aici…