Posted inActualitate

Antena 1 a primit amendă de 10.000 de lei pentru emisiunea Insula Iubirii

Antena 1 a primit amendă de 10.000 de lei pentru emisiunea Insula Iubirii

Antena 1 a primit amendă de 10.000 de lei pentru emisiunea Insula Iubirii.

Întrunit în ședință publică, ieri, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate ca urmare a sesizărilor primite și a decis să aplice următoarele sancțiuni :

Antena 1 | MyTex.ro

– amendă de 10.000 de lei postului Antena 1. În ediția din 15.07.2024 a emisiunii „Insula iubirii”, radiodifuzorul nu a respectat prevederile art. 39 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, potrivit cărora : „Serviciile media audiovizuale prestate de furnizorii de servicii media audiovizuale aflaţi în jurisdicţia României care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor sunt puse la dispoziţie numai într-un mod care să asigure că, în mod normal, minorii nu le vor auzi sau vedea. Printre măsurile respective se pot număra selectarea orei de difuzare, instrumente de verificare a vârstei sau alte măsuri tehnice. Acestea trebuie să fie proporţionale cu potenţialele efecte negative ale programului. Conţinutul cel mai dăunător, cum ar fi violenţa nejustificată şi pornografia, face obiectul celor mai stricte măsuri”. În ediția menționată, în intervalul orar 22:03 – 22:17, au avut loc discuții despre un incident provocat de un concurent care, fiind nemulțumit de faptul că partenera sa acorda mai multă atenție celor doi motani ai ei, a deschis intenționat fereastra, a speriat animalele, iar acestea au căzut de la balcon; (vezi și: Concurent de la Insula Iubirii, cercetat penal după declarații grave din timpul emisiunii).

– somație publică postului Digi 24, deoarece în cadrul edițiilor informative „Știri” din data de 06.08.2024 (orele 10:00, 11:00, 12:00, 13:00 și 14:00) la ilustrarea subiectului referitor la accidentul produs lângă parcul Pantelimon, radiodifuzorul a încălcat dispozițiile art.

 » Citește toată știrea aici…