Posted inActualitate

Pensia Monicăi Tatoiu a crescut cu 4.000 de lei

Pensia Monicăi Tatoiu a crescut cu 4.000 de lei

Pensia Monicăi Tatoiu a crescut cu 4.000 de lei

Peste 3,8 milioane de pensii s-au majorat, iar 700.000 au rămas la stadiul actual, dar este scandal din cauza deciziilor pe care apar reduceri ale cuantumului.

Pensia Monicăi Tatoiu a crescut cu 4.000 de lei | MyTex.ro

Fosta patroană a Oriflame a dezvăluit pentru FANATIK, cu cât i-a crescut pensia, conform deciziei pe care a primit-o, în plic, ca toți seniorii. Fosta antreprenoare a explicat, printre altele, că pensionarii care sunt nemulțumiți, nu pot ataca decizia până după data de 1 septembrie, dat fiind că legea intră în vigoare abia de la acea dată.
Legea asta intră în vigoare la 1 septembrie. Nu poate să fie atacată decizia în instanță până atunci. Pe de altă parte, ai doar 45 de zile de la primire și multe plicuri nu au data poștei! Atât eu, cât și soțul meu, am primit deciziile de recalculare. Eu am 337 de puncte. 331 de puncte de contributivitate plus restul, de stabilitate. Mie mi-a crescut pensia cu 4.000 de lei. Soțului meu, care are 26 de puncte în total, i-a crescut cu 500 de lei. Și, trecând de 3.000 de lei, diferența i-o impozitează”, a dezvăluit Monica Tatoiu.

Cu tot cu plusul de la recalculare, Monica Tatoiu va lua o pensie de 22.000 de lei de la statul român. Însă trebuie spus că, de-a lungul anilor de muncă, femeia de afaceri a contribuit mai mult decât substanțial cu taxe și impozite la stat.
În continuare, Monica Tatoiu trage un semnal de alarmă cu privire la o situație pe care a remarcat-o și nu e atât de mult comentată în spațiul public. E vorba despre persoanele care sunt defavorizate de lege.

Legea îi defavorizează pe cei care au lucrat în condiții grele de muncă.

 » Citește toată știrea aici…