Posted inActualitate

Cursuri de bună practică pentru șefii de spitale și CASJ

Cursuri de bună practică pentru șefii de spitale și CASJ

Cursuri de bună practică pentru șefii de spitale și CASJ

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Valeria Herdea, a declarat la Târgu Mureş, că în contextul virării banilor, lunar, către întreg sistemul medical din România, instituţia iniţiază o serie de cursuri de bune practici pentru managerii de spitale şi Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate, pe fondul nemulţumirii exprimate de conducerile unor spitale, care susţin că acest sistem de alocare îngreunează achiziţiile.

Cursuri de bună practică pentru șefii de spitale și CASJ | MyTex.ro

Fiecare manager are dreptul să-şi facă managementul propriu, să prezinte rapoarte, referate de necesitate şi, atunci când nu reuşeşte să acopere nevoile spitalului, să se adreseze Casei de Asigurări Judeţene. Casa de Asigurări Judeţeană rezolvă la nivel local. Dacă există depăşiri sau probleme, atunci se adresează Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Susţinem inclusiv o politică de instruire a tuturor managerilor.

Vor avea loc inclusiv cursuri de bune practici, la care vor fi invitaţi domnul profesor Carp de la Oradea, un distins specialist care a reuşit să pună pe picioare un consorţiu unde au inclusiv un laborator specializat. Va participa domnul profesor Cotîrleţ de la Moineşti, pentru că este un model de practică într-un oraş care nu este mare, dar în care există un spital în care poate fiecare dintre noi ar dori ca atunci când se îmbolnăveşte să poată merge”, a afirmat Valeria Herdea, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele CNAS a precizat că banii care se colectează pentru sănătate nu sunt la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, ci la Ministerul de Finanţelor şi că a existat o plafonare a acestor venituri.

Adică s-a primit în fiecare lună o sumă de la Ministerul de Finanţe care să permită funcţionarea sistemului medical pe baza rapoartelor pe care noi le prezentăm.

 » Citește toată știrea aici…