Posted inActualitate

Grupul Partidului Popular European a aprobat primirea Partidului TISZA în rândurile sale

Grupul Partidului Popular European a aprobat primirea Partidului TISZA în rândurile sale

Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European a adoptat cu un sprijin de 97% primirea Partidului Tisza în grupul deputaţilor europeni al PPE, în cadrul reuniunii sale de marţi de la Bruxelles.

Membrii Grupului PPE din Parlamentul European au confirmat prin votul lor de sprijin participarea celor şapte eurodeputaţi de pe lista electorală a partidului – Péter Magyar, Dóra Dávid, Zoltán Tarr, András Kulja, Eszter Lakos, Gabriella Gerzsenyi şi Kinga Kollár – la lucrările grupului parlamentar. Pe lângă cei şapte eurodeputaţi ai Partidului Tisza, grupul parlamentar european al PPE a confirmat admiterea altor şapte membri noi.

Potrivit unui comunicat al Partidului Popular European, primirea noilor membri va consolida poziţia Grupului PPE ca fiind „de departe cel mai puternic” grup din Parlamentul European.

Comunicatul mai precizează că eurodeputaţii care au fost primiţi prin votul de marţi s-au alăturat Grupului PPE în PE, însă partidele lor nu au aderat în mod automat la familia de partide PPE. Deciziile privind apartenenţa la grupul de partide sunt independente una de cealaltă – scrie în comunicat.

Potrivit celor mai recente informaţii de la Parlamentul European, în noua componenţă a legislativului Uniunii Partidul Popular European, după primirea noilor membri, poate avea 190 de eurodeputaţi, Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D) 136 de locuri, grupul Reînnoim Europa (Renew Europe) 80, Conservatorii şi Reformiştii Europeni (ECR) 76, grupul Identitate şi Democraţie (ID) 58, Verzii 52, iar Stânga 39 de deputaţi. Eurodeputaţii independenţi sau nou intraţi în PE sunt în număr de 89, cei din urmă având posibilitatea de a se alătura ulterior unui grup de partide după ce Parlamentul European se va forma în noua sa componenţă.

Al doilea partid de guvernământ din Ungaria – Partidul Popular Creştin-Democrat (KDNP) -a decis că părăseşte Partidul Popular European şi grupul parlamentar al acestuia,  » Read More