Posted inActualitate

Demonstraţii de călărie, lupte pe cai, concerte şi spectacole de cascadorie, la o nouă ediție a Galopiadei Secuiești

Demonstraţii de călărie, lupte pe cai, concerte şi spectacole de cascadorie, la o nouă ediție a Galopiadei Secuiești

Concursul hipic „Galopiada secuiască”, programat în perioada 21-23 iunie pe Dealul Pivniţele Mari din localitatea Moacşa, va aduce şi în acest an celor prezenți tradiţionalele curse de galop, precum şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, concerte, spectacole de cascadorie şi tir cu arcul călare.

Potrivit organizatorilor, vineri seară, începând cu ora 21, va avea loc repetiţia generală cu public a operei-rock „Cucerirea patriei” a Teatrului Naţional Ecvestru din Budapesta, iar deschiderea oficială a celei de XIII-a ediţii a Galopiadei va avea loc sâmbătă, de la ora 11.

„În acest sfârşit de săptămână, între 21-23 iunie, nechezatul cailor va răsuna din nou pe Dealul Pivniţele Mari din Moacşa (…) Vineri seara, de la ora 21, publicul va putea participa la repetiţia generală a operei-rock „Cucerirea patriei” a Teatrului Naţional Ecvestru din Budapesta. După deschiderea oficială de sâmbătă dimineaţă, va avea loc a treia ediţie a Olimpiadei Gobe, la care vor concura echipe formate din câte patru membri din Târgu Secuiesc, Moacşa, Păpăuţi, Sfântu Gheorghe, Sovata şi Zagon”, se arată într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, sâmbătă seara, publicul poate viziona opera-rock „Cucerirea patriei”.

„În producţia semnată de Szucs Istvan şi Koltay Gergely, regizată de Pinter Tibor, istoria maghiarilor va prinde viaţă, de la migraţie până la „Jurământul de sânge”. Acesta a fost, conform tradiţiei, un pact între conducătorii celor şapte triburi maghiare. A fost considerată a fi prima constituţie nescrisă a naţiunii maghiare. Vor participa cântăreţi talentaţi, oferind un spectacol impresionant. Scene de cascadorii nemaivăzute şi tir cu arcul călare vor completa producţia şi vor garanta o experienţă teatrală de neuitat, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi”, menţionează organizatorii.

Duminică, începând cu ora 12, va avea loc concursul de îndemânare a husarilor, urmat de un spectacol de dansuri populare,  » Read More