Posted inActualitate

79 kilometri de drum judeţean din Sălaj vor fi modernizaţi printr-un proiect european de aproape 84 de milioane de euro

79 kilometri de drum judeţean din Sălaj vor fi modernizaţi printr-un proiect european de aproape 84 de milioane de euro

Un total de 79 de kilometri de drumuri judeţene din Sălaj vor fi modernizate printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare totală de 83,8 milioane de euro, a informat ADR Nord-Vest.

„Drumurile din Ţara Silvaniei se modernizează datorită unui contract de 83,8 milioane de euro din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027. Cei 38.000 de călători ai drumurilor care străbat Ţara Silvaniei vor avea parte de condiţii de trafic mai bune datorită proiectului al cărui contract a fost semnat între ADR Nord-Vest şi Consiliul Judeţean Sălaj. Pentru cei 79 de km de drum judeţean vor fi realizate lucrări de îmbunătăţire a elementelor geometrice, vor fi reabilitate structurile rutiere şi podurile, iar pentru pietoni, vor fi extinse trotuarele sau traseele dedicate acestora”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest.

Drumurile implicate în procesul de reabilitare şi modernizare sunt pe raza următoarelor localităţi: Chendrea – Gălpâia – Zalha – Bezded – Cernuc – Bogdana – Buciumi – Agrij – Românaşi – Halmăşd – Cerâşa – Cosniciu de Jos – Ip – Zăuan Băi – Camăr – Nuşfalău – Boghiş – Valcău de Jos – Petrindu – Tămaşa – Cuzăplac – Almaşu – Babiu – Mesteacănu, precizează sursa citată.

De asemenea, siguranţa rutieră va fi îmbunătăţită prin elementele nou-construite sau reabilitate, precum cele 11 poduri sau cele 43 de staţii pentru transportul interjudeţean.

„Pentru autovehiculele electrice sunt prevăzute două staţii de încărcare rapidă, şi datorită acestui proiect de infrastructură rutieră, numărul de maşini care vor străbate drumurile judeţene incluse în planul de modernizare va creşte cu 50%, până la 7500 de maşini pe zi. Iar cei aproape 75.000 de turişti care vor să viziteze siturile arheologice sau alte obiective turistice din judeţ, acest proiect este o veste excelentă, care va permite ca toate excursiile sau drumeţiile care se vor face prin Ţara Silvaniei să se realizeze în condiţii de siguranţă maximă”,  » Read More