Posted inActualitate

O nouă obligație pentru toți comercianții

O nouă obligație pentru toți comercianții

O nouă obligație pentru toți comercianții

Pe 16 iunie intră în vigoare prevederile legii 406/2023 potrivit căreia toate firmele din România sunt obligate să accepte plata cu cardul. Vizați direct de lege sunt micii comercianți, relatează TVR Info.

O nouă obligație pentru toți comercianții | MyTex.ro

Persoanele fizice sau juridice, prevăzute la art. 4 alin. (1) din Legea nr. 265/2022 privind registrul comerțului și pentru modificarea și completarea altor acte normative cu incidență asupra înregistrării în registrul comerțului au obligația de a asigura implementarea și de a accepta cel puțin un instrument de plată fără numerar”, se precizează în lege.
Noutatea este că regula se adresează acum atât societăților, cât și persoanelor fizice autorizate (PFA) sau întreprinderilor individuale ori familiale (II sau IF).

În plus, comercianții pot oferi serviciul de avans în numerar la terminalele de plată, şi pot acorda avansuri în numerar, de maximum 500 de lei. Avansul se evidenţiază distinct pe bonul fiscal şi nu poate depăşi suma de 500 de lei. Comercianţii pot percepe, de la titularul cardului, un comision care nu poate depăşi 1% din valoarea avansului acordat. Legea mai prevede ca, tot din data de 16 iunie 2024, plata salariilor, pensiilor și a altor indeminzații să se poată face atât cash, cât și pe card. Conform datelor puse la dispoziție de Asociația Națională a Comercianților Mici și Mijlocii (ANCMM), în 2023 au depus bilanțul peste 43.000 de firme care funcționau în baza codului CAEN 4711 (Comerț cu amănuntul in magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun).

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.
Google Ads Whatsapp Channel  » Citește toată știrea aici…